VOŘÍŠKIÁDA aneb štěkni si na pohár 2017

16.09.2017 08:00

Pomocná křídla ANKA z.s. pořádá III. ročník ,,Voříškiáda aneb štěkni si na pohár 2017,, . První taková akce v Komenského parku přímo v centru Ostravy!!! 

Voříškiáda aneb štěkni si na pohár je určena pro voříšky a pejsky bez papíru původu jakéhokoli věku. Přijďte si užít krásný den s rodinou a se svými čtyřnohými miláčky... :-)

Registrace přihlášených 8 - 8:30 hodin, očkovací průkazy sebou.

Hlavní kategorie:
* Voříšci
- psi do 40 cm měřeno v kohoutku za krkem
- psi nad 40 cm 
- feny do 40 cm
- feny nad 40 cm
* Bez PP 
- psi do 40 cm
- psi nad 40 cm 
- feny do 40 cm
- feny nad 40 cm
V těchto kategoriích budou posuzována 3 nejlepší místa a budou obdarována hodnotnými cenami. 

Disciplíny:
· Běh na čas - v této disciplíně bude určena krátká trať, kterou poběží majitel psa + pejsek. Zapne se časomíra, vyběhne majitel a hned jak doběhne do cíle, bude vypuštěn jeho pejsek. Jakmile doběhne pejsek za páníčkem, časomíra se vypne a samozřejmě nejrychlejší páníček se psem vyhrává. Paník může na konci trasy lákat psa na peška a různé hračky. Na startu trasy může pejska, který nezvládá odložení držet buď Váš doprovod, nebo bude připraven k dispozici náš dobrovolník. Hodnotit se bude nejlepší čas

· Maškariáda - v této disciplíně popustíme uzdu Vaší fantazie a můžete přijít buď slazeni s Vašim pejskem v nějakém oblečku, nebo můžete sladit dva pejsky, nebo nejlépe můžete být slazeni všichni. :-) Této disciplíny se může majitel zúčastnit max se dvěma pejsky najednou. Né však se dvěma pejsky zvlášť. Hodnotit se bude nápaditost

· Psí opičiáda - tato disciplína má ze všeho něco :-D Každopádně jsme chtěli obměnit klasické agility, tím pádem to budou mít i agiliťáci daleko těžší. Dráha bude obsahovat prvky agilit, budou sekce pamlsků, které psík nesmí sníst a pod.... Jedná se opravdu o nečekanou ,,bžundu,, a myslím, že soutěž nám všem vykouzlí úsměv na rtech. Ovšem pejsek do této disciplíny nemusí umět nějáké triky či zvládat 100% poslušnost, takže se vůbec nebojte přihlásit :-D Hodnotit se bude nejlepší čas

· Pamlsek či páneček - kdo byl na akci loni, už tuto disciplínu bude znát. :-D Náš dobrovolník se postaví s pamlsky na místo určené, páneček mu dovede psa, kterého si dobrovolník přebere a bude ho lákat různými způsoby na pamlsky. Majitel zatím poodejde cca 20 metrů (místo bude pro všechny stejné a předem dané) a na vyzvání si od pamlsků musí psa přivolat. Loni to byla veliká legrace :-D Opět se ničeho nebojte, když Vás pejsek neposlechne, aspoň si pošmákne :-D Pokud máte pejska na nějaké dietě a nebude moct piškotky, točený párek nebo podobně, můžete nám donést Vaše pamlsky. Ale pozor, bude vyzkoušeno předem, zda je má rád :-D Hodnotí se nejrychlejší přivolání


Nikdo neodejde s prázdnou! Pro všechny máme nějaký drobný předmět útěchy a užijeme si hlavně skvělý den, plný zábavy

Podmínky pro účast:
Zaslat vyplněnou přihlášku + zaslat přihlašovací poplatek na transparentní účet číslo 2800803142/2010 s variabilním symbolem 201516 + do zpráv pro příjemce musí být uvedeno: Voříškiáda a Vaše jméno. 
Přihlašovací poplatek do 25.7.2017 činí 180,- , od 25.7.2017 - do 20.8.2017 činí 200,- za každého pejska.Prosím v tyto termíny i o dodržení zaslání přihlášky.
Přijaté platby si můžete zkontrolovat zde: https://www.fio.cz/scgi-bin/hermes/dz-transparent.cgi?ID_ucet=2800803142

Každý pejsek musí mít platné základní očkování, proto očkovací průkazy sebou... :-)


Všeobecní ustanovení:
- Podle zákona na ochranu zvířat proti týraní č. 246/ 1992 v platném znění zejména ve znění zákona č. 77/2004 Sb. nebude na veřejnou akci připuštěn pes s kupírovanýma ušima. 
- Kousaví a agresivní psi budou z akce vyloučeni bez nároku na vrácení startovného! 
- Je zakázáno používat ostnatý obojek!!!
-Volné pobíhání psů není povoleno.
-Děti do 15ti let se mohou akce zúčastnit pouze v doprovodu dospělé osoby! Za dítě po celou dobu akce zodpovídají rodiče! Nikoli pořadatelé! 
-Za škody způsobené psem odpovídá vystavovatel psa.
-Pořadatelé nejsou odpovědni za zranění či ztrátu psa při výstavě. 
-V případě, že se bude majitel ke psu chovat nepřiměřeným způsobem, bude z akce vyloučen bez náhrady.
-Neúčast na výstavě z jakýchkoli příčin není důvod k navrácení startovného.
-Každý z vystavovatelů zodpovídá za svého pejska a tudíž i za sbírání jeho exkrementů. Za neposbírání výkalů hrozí vystavovateli úklid celého místa konání voříškiády.
-Pokud vystavovatel neuhradí startovné, nebude přijat na výstavu a tedy ani k posouzení. 
-Prosíme o dodržení uzávěrky, po uzávěrce není možné se přihlásit.
-V případě, že se výstava z nepředvídatelných příčin nebo veterinárních opatření neuskuteční, poplatky budou použity na úhradu prokazatelných výloh výstavy. 
-Každý majitel si zodpovídá za svého psa/psy.

Účastník se zasláním přihlášky souhlasí se všemi podmínkami!
Těšíme se na Vás!